DE BRUYN N.V.

Uw specialist in centrale verwarming

Maandag tot vrijdag

08:00-12:00u

13:00-18:00u

Zaterdag, zondag gesloten

De start

De onderneming is ontstaan door de samenwerking van de broers Juul en Herman De Bruyn. Ze verlieten op oudjaar 1964 hun job en startten in 1965 een eigen zaak in de kelder van de woonst van Juul in Hoekheide te Ramsel. Eerst werd er een werkplaats gebouwd in beton dat later nog eens verdubbeld werd voor magazijn. In 1972 werd Pvba Gebroeders DE BRUYN opgericht en in 1989 veranderde dit in BVBA. Het personeel nam toe tot 10 werknemers en meer. Hoofdactiviteit is steeds installatie van centrale verwarming geweest.

Een eigen product

Al vlug werden er mantels voor andere ketels gemaakt. Dit groeide uit tot het fabriceren van een eigen ketel in plaatstaal met een watervoorraad waarin een tapspiraal werd ingebouwd voor de productie van warm water. De oliecrisis in de jaren ’80 had als gevolg dat er een nieuwe ketel ontworpen werd, nu alom bekend als “SPAARKETEL”. Het concept van het eerste ontwerp werd behouden maar er ging meer aandacht naar isolatie en levensduur zonder verlies aan het comfort. Tot op heden is deze ketel nog steeds actueel en zijn ze “CE” en “OPTIMAZ” gekeurd mede door de nauwe samenwerking met RIELLO. Ook kunnen ze toegepast worden voor zowel olie als gas.
Nog steeds volgen we de nieuwe trends. Door de opkomst van de condensatietechnologie is onze nieuwe spaarketel DBC tot ontwikkeling gekomen. Zo kunnen we ook tegemoed komen aan de strengste milieunormen. Er is ook geen afbreuk gedaan aan de isolatie van de spaarketel. De lage stilstandsverliezen en de minimale rookgasverliezen gekoppeld aan de moderne brandertechnologie levert een zeer lage uitstoot van schadelijke stoffen en een hoog rendement.

 dbc

Vernieuwing

Ondertussen is de firma een heus familiebedrijf geworden en zijn de zonen van Juul en Herman mee in het voetspoor getreden. Samen richtten ze in 1995 "DE BRUYN NV" op. Toen bleek dat de Hoekheide te klein werd zijn de plannen ontstaan om een nieuw gebouw op te trekken langsheen de Aarschotsesteenweg in Ramsel in een ambachtelijke zone die daar ter beschikking werd gesteld. Sinds 1997 zijn burelen, toonzaal en magazijn naar deze vestiging overgebracht. Sinds 2008 is ook de productie van de verwarmingsketels overgebracht naar onze nieuwe gebouwen.

Meer dan 50 jaar ervaring staat garant voor een uitstekende service in de regio Aarschot – Westerlo. Ons team staat steeds klaar om u verder te helpen.

Opbouw nieuw complex de Bruyn NVOpbouw nieuw complex de Bruyn NV

Opbouw nieuw complex de Bruyn NVOpbouw nieuw complex de Bruyn NV
Opbouw nieuw complex de Bruyn NVOpbouw nieuw complex de Bruyn NV